1. FUNDATIA COMUNITATEA PENTRU DEZVOLTARE LOCALABREZOI (FCDL)
2011-2013 – Parteneriat in cadrul Programului Grundtvig Proiectul GRU-11-P-LP-59-VL-FR EcoleNomade pour des Pratiques Eco-Citoyennes – Eco-Nomadic-School (E-N-S) este o scoala itineranta pentru invatarea reciproca de traditii eco-civice in diferite regiuni europene care isi propune intarirea valorilor democratice printr-un transfer de cunostinte specifice si care au rezistat in timp intre medii sociale, culturale diverse dar si intre generatii diferite. Proiectul implica un parteneriat intre 4 organizatii active in domeniu (AAA-FR, Agency-UK, MyVillages-NL/DE/IT, FCDL-RO) si se sprijina pe reteaua europeana RHYZOM. Proiectul vizeaza 4 contexte europene relevante pentru problematicile ecologice actuale: suburbie-FR, oras post-industrial –UK, ruralitate periurbana-DE si comunitate rurala izolata –RO -2012 Proiect in cadrul Programului Tineret in Actiune RO-12-E090-2012-R1 Implica-te! E distractiv”- Scoala de vara pe teme ecologice. - din 2012 s-a aprobat strategia Leader pentru GAL “CastraTraiana”, grup din care face parte si Fundatia CDL Brezoi fiind astfel direct implicata in dezvoltarea rurala. FCDL a fost partener in implementarea proiectului PHARE2006 „Model de sustinere a comunitatilor rrome din zonele Dragasani si Lovistea confruntate cu saracia, prin initiative de instruire si formare” . 2003–2004 FCDL Brezoi a dezvoltat proiectul “Centrul de Reintegrare profesională Brezoi”, finanţat prin proiectul PHARE RICOP- componenta MRS, în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Vâlcea, proiect ce a avut ca scop identificarea şi aplicarea măsurilor de reintegrarea profesională şi reducere a numărului şomerilor din zona Brezoi. -2003–2004 elaborarea proiectului “Schema de pregătire profesională adaptată la resursele zonei de nord a judeţului Vâlcea şi la strategia de dezvoltare a Brezoiului”, finanţat prin proiectul PHARE RICOP- componenta MAO în parteneriat cu Agenţia pentru Dezvoltare Vâlcea şi APTNV, proiectce a avut ca scop calificarea profesională a şomerilor în urma unor cursuri de calificare şi stagii de practică efectuate în cadrul firmelor locale. -2005-2008 Fundatia FCDL Brezoi s-a implicat alaturi de Primaria Brezoi, Consiliul Judetean Valcea, Euro In Consulting Italia si Romania, IFORMEST –Italia in realizarea unui parc industrial dupa modelul regiunii Venetto din Nordul Italiei in cadrul proiectului „Promovarea unui District al Lemnului in Romania”.
2. ASOCIATIA DE PROMOVARE A CAPITALULUI UMAN MENTORUL
A.P.C.U.MENTORUL are urmatoarele obiecte de activitate :Alte forme de invatamant n.c.a.-8559 – activitate principala ; activitati de informare si consiliere ; activitati de medierea muncii. Organizatia este furnizor acreditat pentru servicii de informare si consiliere pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca si pentru servicii de mediere din anul 2010. Este formator acreditat dupa OG129/2000 republicata. Are o experienta de 6 ani in formarea profesionala a adultilor, desfasoara activitate la nivel regional. Au parcurs programe de formare profesionala finalizate cu certificate de absolvire sau de calificare pana in prezent un numar de aprox 2500 de persoane. Personalul angajat este specializat si atestat in tehnici de instruire a adultilor. Este autorizat in urmatoarele cursuri de formare profesionala: Cursuri de nivel I (360 ore) 1. Lucrator in comert 2.Operator confectioner industrial Cursuri de nivel II (720 ore) 1.Zidar, pietrar, tencuitor 2.Operator introducere validare si prelucrare date 3. Administrator pensiune turistica 4. Masinist utilaje cale si terasamente
3. FUNDATIA BASARAB
A derulat ca şi partener al CDES şi AJOFM Argeş, in anul 2005, proiect privind calificarea şomerilor în meseriile lucrător in comert şi manechiură-pedichiură. În prezent se ocupă de copii defavorizati prin program after school începând cu anul 2008. În perioada 1999-2000 am derulat, în colaborare cu Fundaţia pentru o Societate Deschisă, filiala Bucureşti, proiectul ,,Iniţierea unor canale de comunicare între autorităţile locale şi intreprinzătorii din judeţ”, în scopul definirii unor direcţii de dezvoltare zonală. În anul 2005 am derulat, în colaborare cu CDES şi AJOFM, proiecte de calificare pentru someri. A organizat programe de formare finalizate cu certificate de absolvire / calificare in colaborare cu AJOFM Arges. Are colaborari cu formatori cu experienta din judet.
4. SC SILVER TRADING SRL
S.C. SILVER TRADING S.R.L. PITESTIeste o societate romaneasca cu capital integral privat, cu sediul în Romania, municipiul Pitesti, str. Negru Voda, nr. 45 D, judetul Arges, care desfasoara in principal urmatoarele activitati: -lucrari de constructii civile si industriale, lucrari amenajari exterioare si interioare, -lucrari de instalatii si constructii auxiliare, confectii metalice si alte lucrari de finisare, -lucrari de alimentare cu apa si canalizare, hidroizolatii, executie canale termice, -îmbracaminti bituminoase, drumuri forestiere, terenuri sportive etc; Firma isi axeaza activitatea pe sectorul serviciilor de constructie contribuind cu un inalt nivel de specializare in cadrul fiecarui sector in parte, beneficiind de o echipa tanara, dinamica si foarte bine calificata. Este o societate dotata cu toata gama de utilaje tehnologice necesare executarii la cheie a constructiilor contractate si personal cu inalta calificare in domeniu. De-a lungul anilor pe langa activitatea de baza a format si personalul propriu prin cursuri in cadrul firmei si a asigurat stagii de practica pentru foarte multe cursuri din domeniul constructiilor. Produce si ofera garantie in urmatoarele domenii:
Societatea are in prezent 150 de angajati de inalta calificare in domeniu, specializati in executarea lucrarilor de constructii pe domenii de activitate: zidari , zugravi , vopsitori , lacatusi confectii metalice si din aluminiu , sudori , tamplari , dulgheri , mozaicari , marmurari , parchetari , electricieni , mecanici intretinere utilaje din dotare.
Continutul acestui material nu prezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro